om boken

Boken Bit inte ihop!

Hur svarar du på en sexistisk kommentar som kallas för skämt? Varför drabbas kvinnor oftare av värk på grund av jobbet?

Och hur kommer det sig att alla säger sig vara för jämställdhet men kvinnor ändå alltför ofta halkar efter i fråga om lön och karriär?

I sin bok Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet riktar Rebecka Bohlin och Sara Berg strålkastaren mot kvinnors villkor på arbetsmarknaden. De går igenom forskning och statistik, belyser rättigheter och visar på hur strategier från feministiskt självförsvar kan användas för att sätta gränser på arbetsplatsen. Med konkreta exempel ur kvinnors jobbvardag ger de förslag på allt ifrån hur du tacklar härskartekniker och hanterar prestationskrav till hur du förbereder dig inför lönesamtalet.

Rebecka Bohlin och Sara Berg har tillsammans hållit kurser i feministiskt självförsvar i cirka femton år. I Bit inte ihop! delar de med sig av sin sina erfarenheteter av mentalt, verbalt, fysiskt och politiskt självförsvar.

Bit inte ihop! utkom på Ordfront förlag i september 2013. Den säljs nu i många bokhandlar (ca 250 kr) och den går att beställa på nätbokandlar som Bokus (175 kr) och Adlibris (177 kr).