webb-kurs

Webb-kursen

Händer det att du blir ställd på jobbet? Då kan det vara läge att spana efter ”härskartekniker”!

Denna webb-kurs presenterar sju typer av härskartekniker samt ger dig redskap för att identifiera och tackla dem.

Instruktörer är Rebecka Bohlin och Sara Berg, författare till den hyllade boken Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet.

  • De flesta utgår ifrån att de aldrig utsatts för härskartekniker, men alla har upplevt besvärliga situationer som gör oss ställda. I vissa fall handlar det om att vi utsätts för härskartekniker, säger Rebecka Bohlin.
  • Kursen innehåller både ljud- och filmklipp som gestaltar händelser på jobbet, där kunskap om härskartekniker ger dig en bra grund för att sätta gränser och säga ifrån, konstaterar Sara Berg.

Här är några av huvudrubrikerna i kursen:

  • Hur jämställt är det på jobbet?
  • Så funkar härskartekniker
  • Tackla härskartekniker på jobbet
  • Att framföra kritik
  • Var beredd på motstånd
  • Känn dina rättigheter!
  • Feministiskt självförsvar: Mentalt, verbalt, fysiskt och politiskt försvar
  • Backa upp varandra

Vad är en webbkurs?

En webbkurs är en kurs på nätet. Du kan gå den var som helst – i soffan, på caféet eller på stranden – det enda du behöver är en dator, en smartphone eller en surfplatta och en internetuppkoppllng. Vår webbkurs blandar text, bild, videoföreläsningar och övningar. Du kan också göra egna anteckningar.

Vad är skillnaden mot att läsa boken Bit inte ihop?

Denna webbkurs är baserad på boken Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet. Men medan boken bara innehåller text, får du i denna kurs dessutom videoföreläsningar, text och ljudklipp. Frågor riktas direkt till dig. Webbkursen är helt enkelt mer interaktiv och lättillgänglig. Kursen innehåller dessutom material som inte finns i boken och är en fördjupning på temat härskartekniker.

Du kan välja att ”gå” webbkursen ensam, men den lämpar sig dessutom mycket bra att gå i grupp! Till exempel som en fortbildning tillsammans med dina arbetskamrater.

Hur fungerar det att köpa en webbkurs?

För att köpa kursen klickar du här för att komma till vår samarbetspartner Coursio. Där klickar du på ”Lägg till i varukorg” och sedan ”Betala”. Du kan betala med Visakort, Mastercard eller med Klarna faktura. Innan du genomför betalningen behöver du registrera dig med ditt namn, e-mailadress och det lösenord du vill använda för att logga in på kursen framöver. När du betalat kursen får du omedelbart tillgång till materialet och kan sedan logga in och ut hur många gånger du vill under ett halvår.

Vad kostar det?

Kursen kostar 199 kronor (159,20 kr + moms). Kursen är avdragsgill om den kan räknas som fortbildning i ditt företag.